Sidor

måndag 30 april 2012

En award !!!

Men vilken underbar överaskning... Jag har fått en Liebster Blog Award  från Helenas enkla vardag !!! Jisses vad roligt och inspirerande!!! TACK !






Tanken med Liebster Blog Award är att lyfta fram bloggare med färre än 200 följare, och då har ju jag betydligt färre än det eftersom jag är alldeles färsk i bloggvärlden!! Jag följer förstås reglementet och skickar den vidare enligt engelska regler.
Tusen tack igen  Helena!!



In order to accept the award, the recipient will:
1. Thank the person who gave you the award.
2. Link back to that person’s blog.
3. Copy and paste the award to your blog.
4. Present the award to 3-5 blogs of 200 followers or less that you feel deserve this recognition.
5. Let those blogs know by leaving them a comment.


Följande bloggar  har jag med mycket beslutsångest valt ut att överlämna en Bloggaward..






Dessa härliga bloggar är värda att följa!!!



Tusen Tack!!!

Jag önskar Er alla en underbar Valborgsmässoafton!!

Var rädda om varandra, kram Kate

fredag 27 april 2012

Annorlunda paketinslagning!

Igår var jag med "gamla" arbetskamrater på födelsedagsfirande. Vi är ett gäng på 6 personer som fortfarande träffas och grattar varandra. Egentligen skulle "paketet" ha varit ett stort stylat & pimpat påskägg med  present inuti! Men nu blev det sjukdomar ivägen så det fick skjutas upp tills igår. Så istället förvandladade jag ett par skokartonger till presentkartonger...!



     

En vanlig skokartong


Målades vit och sprayades lätt med glitterfärg...


Sedan dekorerades det med scrapbookingmaterial och en silverängel!!


*


*




Ett var sitt kort scrappades till födelsedagstjejerna...



*


*


Önskar Er alla en riktigt skön fredag!!

Kram Kate

onsdag 25 april 2012

Nästan som en liten lördag...

Nästan, eller i princip aldrig, tar jag vin mitt i veckan! Men nu blev det faktiskt ett undantag... Jag hade jobbat i 12 timmar, lagat mat och hjälpt en god vän med lite flyttstäd. Dessutom blev jag så himla sugen på salta popcorn. Jag tycker det är så himla gott med micropopcorn och salta pinnar...;)) När jag även fick veta att jag kunde ta ut kompledigt imorgon, så slog jag till med ett glas vitt vin och en skål smarriga salta popcorn. Nästan som en liten lördag...!



*


*


*

Jag hoppas att Ni oxå fick en skön kväll mitt i veckan!!!

Kram Kate

måndag 23 april 2012

Loppade toaskåpet

Samtidigt som jag loppade det svarvade bordet in till vår stora toalett så loppade jag ju även ett litet skåp som skulle ner till ena dotterns toalett i källaren. Vi har tre toaletter i vårt hus, och konstigt nog så ska alla trängas i det stora uppe på övervåningen på morgnarna... Så nu har vi ordnat med skåpet så dottern kan sköta sina bestyr där nere innan skolan. Det är ju ett vanligt 70-tals skåp i furu, men med lite vit färg och "Simsalabim"..



*


*


*

Jag önska Er en ny skön vecka och att vårvärmen infinner sig!!!

Tack för att Ni tittar in hos mig, kram Kate
.

lördag 21 april 2012

Lördag!!

Det har varit en jätteskön lördag idag, trots det dåliga vädret här i Sala!! Började dagen med en lång skön joggingtur med Jappen, det är avkoppling på hög nivå för mig! Sen skulle vi har varit på 1-årskalas hos ett vårat barnbarn Ludde, men nu har maken sjuknat in i en  rejäl förkylning plus att ena dottern fortfarande är hostig och snorig, så det fick skjutas upp några dagar.. Så istället blev det ett besök för mig hos mitt 4-månaders barnbarn, Jason. Där bjöds på kaffe och jättegod rödvinbärspaj med vaniljglass.
Kvällen blir en slapp kväll bland sjuklingarna i tv-soffan!!




Lite bilder från hallbänken.


Betongros


Hundarnas godisburk. Och när dom hörde att jag rörde på den så kom dom farande bägge två! Efter varje promenad när de fått sina tassar avtorkade så bjuds de på lite levergodis ur burken!


*

Jag önskar min nya följare Malin på Lantliv i Norregård välkommen till mig!!

Ha det gott, kram Kate


torsdag 19 april 2012

Marmorerade nattduksbord...


En gång i tiden så gick jag en kurs i marmorering och ådringsmålning, efter det så marmorerades allting!! Bord, pelarstolpen i trappan, sängknopparna, ja, det mesta faktiskt! Det enda vi har kvar är nattduksborden i sovrummet. De var ljust" dala-gröna" från början , men målades vita, redan på 90-talet faktiskt..., och sen marmorerade jag bordsskivan till grön "kolmårdsmarmor".  och jag tycker de håller stilen fortfarande, inte omoderna på nåt sätt! Det roliga med marmoreringen är ju att jag kan göra det i vilken färg som helst, helt ur fantasin och vad det ska passa till!!


*


*


*


*


*

Ha en solig och skön torsdag, och var rädda om varandra!

Kram Kate

tisdag 17 april 2012

Gröna ljuvliga kannor med lock

Nu har mina mjukt gröna härliga kannor med lock fått komma fram igen, eller kallas de kannor..?! Tycker i vilket fall att  dessa har sån underbar färg, riktigt vårgröna..:) Köpte dom hos min kusin förra året som då drev ett jättefint loppis i stan, men tyvärr fick hon stänga pga lite kunder och lite dåligt läge. Jättesynd tycker jag för hon hade verkligen fina saker som stod vackert uppställt. Hur som helst så tror jag att jag gav runt 50 kr för dessa!!!! Nu står de och pryder min tallrikshylla i köket!!



*


*



Härliga små plåtlock på...


Önskar Er alla en skön tisdag, kram Kate



söndag 15 april 2012

Skön helg!!

Det har varit en skön helg, har faktiskt tagit tag i husets alla fönster så nu är dom tvättade!!!
Fredagskvällen blev det lite kortspel, rummy, med son & sambo, och jag erkänner... Jag förlorade stort!! Men nästa gång måste det vara min tur att vinna:)) 
Hoppas alla Ni andra har haft en skön helg ni oxå! 



*


Laxpaj och en god sallad


Ha det gott, kram Kate


onsdag 11 april 2012

Vårstädning är på G...

Idag har jag ledig dag och idag tänker jag verkligen ta tag i vårstädningen på allvar...!! Huset  är stort så det tar tid att komma igenom alltihopa. Trots att man kör en rensning varje år så är det konstigt att det finns nytt rensa ur "igen"... Men känslan är skön när man är klar..( eller blir man klar egentligen?) Tänkte jag skulle försöka få lite mer "luftigt" och inte så mycket prylar framme, så det blir mer lättstädat i veckorna, men jag har så svårt att sålla ut saker. Fler än jag som har det problemet?!
Jag och penseérna efterlyser lite värme nu, dom behöver lite värme för att växa till sig lite på altanen!! 






Var rädda om varandra, kram Kate

tisdag 10 april 2012

Golvljusstaken

Idag ska jag sitta på föreläsning hela dagen. Hela kommunens barnomsorg ska vara med. Tycker  det är ganska jobbigt att sitta en hel dag, det är inget man är van med att göra precis. Fast vi blir bjudna på både för- och eftermiddagskaffe plus lunch, och det tackar man ju inte nej till. Tycker annars att jag står vid spisen jämt här hemma.


Visar lite bilder från vardagsrummet idag... Ytterligare en favorit hemma här är golvljusstaken som vi fått av svärfar. Det är hans farbror som gjort den!!!






Önskar Er alla en ny skön vecka och hoppas på lite mer vårvärme!!

Kram Kate

måndag 9 april 2012

Njuta av ledigheten..

Idag ska vi njuta av ledigheten och packa ryggsäckarna med lite gott fika och bege oss ut i skogen och låta hundarna jobba lite..! Helgen har varit lite blåsig och kall, men vädret har varit hyfsat hos oss, och det har verkligen varit skönt med lite långledigt! Så värst mycket påsk-mat har det inte heller blivit, bara en dag, för igår när barnen kom hem så grillade vi och hade lite buffe´istället, och det är väl bra mycket godare?!!!
Önskar Er alla en  riktigt skön annandag påsk!!






Var rädda om varandra, kram Kate

fredag 6 april 2012

Glad Påsk!!

I år blir här en lugn påsk. Kanske en familjemiddag på söndag med två av de fyra utflugna "barnen" med familjer.  
Påskäggen jag gjorde och visade i förra inlägget blev sålda till arbetskamrater på en kvart..*skratt*. Det var så roligt att göra dom så jag är sugen på att åka och köpa några fler, tar ju dock lite tid med målningen före. Det måste till 3 strykningar för att bli heltäckande med den vita färgen!!
Önska Er alla en riktigt skön helg och hoppas att ni oxå är lediga som jag!!!



Min underbara påsk-hare!!!!





Var rädda om varandra!!

GLAD PÅSK

Kram Kate

onsdag 4 april 2012

Pimpade påskägg...

Jaha ja, igår var jag lite väl snabb att "skryta" med fönstertvätt och bullbak... Men å andra sidan blev det gjort. Fast det var inte mina fönster som blev tvättade, utan mammas.. Och bullar blev bakade, men inte av mig, utan av dottern Julia.  Tack Julia, älskar Dig!!! Igår kväll skulle jag prova att dekorera påskägg som jag målat vita för länge sen med lite scrapbooking. Det var så roligt att jag inte kunde sluta..:)) Så i morse sorang jag ut och plockade ris från vår underbara hängbjörk och virade ihop små reden..! 










Julia var så duktig!! Hon bakade på en hel liter helt själv för första gången!!

Jag blir så glad att jag har nya följare på min blogg. Jag hälsar alla Er varmt välkomna till mig!!

Ha en skön och solig onsdag, kram Kate

Populära inlägg